ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Negocieri la nivel înalt între guvernele chinez și german

15:42 | 28.04.2021 Categorie: Externe

Beijing, 28 apr. /MOLDPRES/. Li Keqiang, șeful executivului chinez, și cancelarul Germaniei, Angela Merkel, au prezidat miercuri cea de-a șasea rundă de negocieri guvernamentale China-Germania, derulată în sistem video-conferință, relatează MOLDPRES cu referire la Radio China Internațional.

Premierul chinez a declarat că situația internațională suferă schimbări complexe și profunde, pandemia fiind departe de a se încheia. În acest context, continuă să existe protecționismul. China și Germania, ca principale entități economice și puteri influente ale lumii, susțin multilateralismul și comerțul liber. Ambele părți trebuie să creeze condiții favorabile dialogurilor și cooperărilor, să fie un model pentru deschidere și cooperări reciproc-avantajoase.

Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat că mecanismul de negocieri guvernamentale China-Germania, cooperările bilaterale privind diplomația, economia, comerțul, agricultura, societatea, securitatea alimentară și dezvoltarea durabilă, s-au extins. Totodată, China și Germania joacă roluri importante în lupta împotriva pandemiei pe plan mondial. Germania dorește să promoveze colaborarea cu China în privința producerii și certificării vaccinului anti-Covid-19.

foto: xinhuanet.com

img21003146

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!