ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Serviciului Vamal

09:28 | 29.04.2021 Categorie: Comunicate

Un nou lot de tehnică pentru consolidarea capacităților antifraudă ale Serviciului Vamal, donat deJTI

Chişinău, 29 apr. /MOLDPRES/. Serviciul Vamal continuă să fie susținut de Japan Tobacco International (JTI) în eforturile întreprinse pe linia prevenirii și combaterii contrabandei cu țigarete, prin donarea unui nou lot de echipamente. Este vorba despre un set de tehnică specială, care va intra în dotarea serviciilor operative ale Vămii.

Echipamentele, printre care o dronă și dispozitive de supraveghere cu termoviziune, au fost transmise în cadrul întrevederii Directorului Serviciului Vamal, Sergiu Burduja cu Directorul JTI Moldova, Dorin Pavaloi.

În cadrul discuțiilor, Sergiu Burduja a afirmat că unul dintre obiectivele primordiale ale Serviciului Vamal este lupta împotriva traficului ilicit cu țigarete, aceasta fiind o infracțiune care atentează nu doar la securitatea economică a statelor, dar și la sănătatea consumatorilor. „Pentru noi este important să consolidăm parteneriate durabile, inclusiv cu mediul privat, care ne ajută, prin asistența metodologică și tehnică oferită, să descurajăm acest fenomen.".

La rândul său, Directorul JTI Moldova, Dorin Pavaloi a menționat că JTI va continua să sprijine Serviciul Vamal prin asistență tehnică, dezvoltarea echipelor canine și prin alte programe de consolidare a capacităților instituționale de combatere a contrabandei.

NOTĂ: Serviciul Vamal colaborează cu JTI începând cu anul 2008, având la bază un Protocol în care sunt prevăzute principiile de cooperare între părți. În cadrul acestui parteneriat, compania a donat Serviciului Vamal mijloace de transport, precum și mai multe loturi  de echipamente performante de control. JTI a contribuit și la dezvoltarea echipelor canine ale Vămii prin donarea câinilor specializați în depistarea produselor din tutun și antrenarea acestora. De asemenea, autoritatea vamală a beneficiat de asistență metodologică din partea JTI, fiind organizate mai multe instruiri privind identificarea produselor din tutun contrafăcute, utilizarea tehnologiilor moderne de scanare, clasificarea tutunului etc.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!