ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Municipiul Cahul beneficiază de suport din partea României

09:59 | 29.04.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 29 apr. /MOLDPRES/. Primarul municipiului Cahul, Nicolae Dandiş, s-a întâlnit ieri la București cu președintele Camerei Deputaților din România, Ludovic Orban. În cadrul întrevederii s-a discutat despre derularea unui memorandum de suport din partea României pentru Cahul, semnat anul trecut, transmite MOLDPRES.

Edilul cahulean şi oficialul român s-au referit la valorificarea suportului din partea Guvernului României, care prevede reparația capitală a căminului nr.3 a Universității de Stat “Bogdan Petriceicu Haşdeu” și alte proiecte sociale desfășurate la Cahul.

„S-a vorbit despre reparația căminului cu cinci etaje din centrul localității, proiect cu un buget de circa două milioane de euro, alte potențiale proiecte pentru Cahul în diverse domenii, despre formele de suport în domeniul sănătății, necesitatea aprobării unor bugete și programe de granturi gestionate de misiunile diplomatice pentru instituțiile și comunitățile locale, inclusiv crearea cadrului legal de suport financiar (cofinanțare din bugetul național al României) al programelor realizate de autoritățile locale care au acorduri de înfrățire, alte propuneri de îmbunătățire a instrumentelor și politicilor de asistență, viziune, comunicare și planificare în diverse domenii”, indică Primăria municipiului Cahul.

foto: Primăria Cahul

img21003161

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!