ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un camion cu tutun în valoare de peste 1,3 milioane lei a fost stopat la vama Giurgiulești

10:11 | 29.04.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 29 apr. /MOLDPRES/. În seara zilei de marți, 27 aprilie, sub conducerea procurorilor, vameșii de la postul de trecere a frontierei Giurgiulești au reținut un camion în care au fost depistate rezerve de tutun de model Heets - IQOS, cu valoarea de peste 1,3 milioane lei, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Procuraturii, autocamionul era înregistrat în Rusia și se deplasa din Moldova spre Turcia, fără încărcătură conform declarației. Însă, după ce a fost supus scanării cu raze X, a fost descoperit un ascunziș sub forma unui perete dublu în compartimentul marfar, unde au fost depistate și ridicate peste 38 mii de pachete de rezerve de tutun, în asortiment,  cu timbre de acciz ce aparțin unui producător ucrainean.

Marfa ridicată, precum și mijlocul de transport, urmează a fi recunoscute în calitate de corpuri delicte și evaluate, în vederea ulterioarei confiscări sau, după caz, a contravalorii lor.

Procurorii au anunțat că vor înainta șoferului învinuirea și, în scopul asigurării eficienței investigațiilor, vor depune demers privind solicitarea aplicării arestului preventiv.

Șoferul autocamionului, deținător al cetățeniei Republicii Moldova, cu vârsta de 36 de ani, a fost reținut pentru un termen de 72 de ore. Acesta este bănuit de tentativă de contrabandă, care potrivit legii penale se pedepsește cu închisoare de la 4 la 10 ani, iar persoana juridică se pedepsește cu amendă în mărime de până la 600 mii de lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!