ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Au fost premiaţi câştigătorii concursului „Cel mai bun plan de afaceri în domeniul agroalimentar”

11:11 | 29.04.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 29 apr. /MOLDPRES/. Cei cinci câștigători ai concursului „Cel mai bun plan de afaceri în domeniul agroalimentar” au fost premiați ieri, în cadrul ceremoniei de inaugurare a Secției de formare continuă la Centrul de Excelență în Viticultură și Vinificație din Stăuceni, transmite MOLDPRES.

Câștigătorii competiției s-au învrednicit cu granturi în valoare totală de 24 de mii de  euro. Este vorba de un premiu de zece mii de euro, două premii de cinci mii de euro și alte două – a câte două mii de euro.

„Concursul a fost precedat de un program de formare orientat spre elaborarea business-planurilor, la care au participat 51 de elevi din instituțiile de învățământ profesional tehnic de profil și tineri fermieri dornici de a introduce și promova inovația durabilă în sectorul agroalimentar. În urma instruirii, aceștia și-au dezvoltat propriile idei de afaceri, cinci dintre ele fiind selectate pentru subvenționare”, indică Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului.

Concursul ”Cel mai bun plan de afaceri în domeniul agroalimentar”, destinat elevilor din anii terminali din învățământul profesional tehnic de profil și tinerilor fermieri, a fost desfășurat în cadrul proiectului Uniunii Europene ”DevRAM”, Partea I, implementat de Cooperarea Austriacă pentru Dezvoltare, în parteneriat cu Centrul Educaţional PRO DIDACTICA şi Asociaţia Internaţională Donau Soja (Austria).

foto: MADRM

img21003166

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!