ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Persoanele supuse represiunilor politice vor primi compensații

16:41 | 29.04.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 29 apr. /MOLDPRES/. Peste 1,1 milioane de lei vor fi alocați pentru restituirea valorii bunurilor prin achitarea de compensații persoanelor supuse represiunilor politice. O decizie în acest sens a fost luată astăzi la ședința Cabinetului demisionar de miniștri, transmite MOLDPRES.

Conform hotărârii, banii vor fi alocați autorităților administrației publice locale, din contul mijloacelor prevăzute în bugetul de stat pentru anul 2021. 

Suma va fi distribuită, conform cererilor, Consiliilor raionale Briceni, Criuleni, Râșcani, Strășeni şi Sângerei.

Din 1 ianuarie 2020, victimele reabilitate ale represiunilor politice din perioada anilor 1917-1990 primesc lunar alocații de 500 de lei, indiferent de faptul dacă sunt sau nu beneficiari de pensii sau alocații sociale.

foto: bnm.md

img21003177

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!