ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Maia Sandu: „Doar un mediu de afaceri sănătos poate dezvolta economia, crea locuri de muncă și oferi venituri competitive”

16:46 | 29.04.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 29 apr. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, continuă discuțiile cu mediul de afaceri din țară. Astăzi, șefa statului s-a întâlnit online cu reprezentanții AmCham (Camera de Comerț Americană din Moldova), care întrunește 140 de membri și reprezintă întreprinderi cu origini în 20 de țări, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

Discuțiile au vizat problemele cu care se confruntă antreprenorii, soluțiile care se impun și interacțiunea mediului de afaceri cu instituțiile statului.

O problemă acută în această perioadă, la care s-au referit antreprenorii, este pandemia și consecințele ei. Mediul de afaceri susține accelerarea procesului de vaccinare și este deschis să coopereze cu instituțiile statului pentru a asigura revenirea la normalitate. 

O problemă constantă a antreprenorilor, raportată de reprezentanții mediului de afaceri, este cauzată de starea de lucruri în justiție și abuzurile cu care se confruntă aceștia. 

„Voi insista în continuare pe oprirea hărțuirii antreprenorilor - doar un mediu de afaceri sănătos, sprijinit de stat, nu blocat prin birocrație excesivă și corupție, poate dezvolta economia noastră, crea locuri de muncă acasă și oferi venituri competitive”, a subliniat președintele Maia Sandu în cadrul videoconferinței.

Totodată, șefa statului s-a pronunțat pentru promovarea digitalizării ca mod de a face mai transparente și a administra procesele din sectorul public, dar și din sectorul privat. Potrivit președintelui țării, un alt lucru care trebuie făcut cât mai repede este creșterea accesului la finanțare și identificarea unor mecanisme de asigurare a afacerilor din diferite domenii, mai ales în perioada de relansare economică post-COVID-19.

foto: presedintie.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!