ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

CEC a demarat pregătirile pentru alegerile anticipate din 11 iulie

16:52 | 29.04.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 29 apr. /MOLDPRES/. Membrii Comisiei Electorale Centrale /CEC/ au avut astăzi o întrevedere cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Întâlnirea a avut loc în contextul pregătirilor pentru alegerile parlamentare anticipate, stabilite pentru data de 11 iulie curent, comunică MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al CEC, discuțiile au vizat activitățile ce urmează a fi desfășurate de către autoritatea electorală pentru asigurarea unui proces electoral liber și corect, cu respectarea cadrului legal existent.

În acest sens, membrii Comisiei au informat că vor estima bugetul pentru scrutin, devizul de cheltuieli fiind înaintat Guvernului Republicii Moldova pentru a fi identificate resursele financiare necesare.

Până la începerea oficială a perioadei electorale, Comisia va asigura elaborarea și aprobarea Planului calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare şi desfășurare alegerilor parlamentare anticipate.

Ieri, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a emis decretul privind dizolvarea Parlamentului și a anunțat data alegerilor parlamentare anticipate pentru 11 iulie 2021.

foto simbol

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!