ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai mulţi sportivi au fost premiați de Ministerul Educației

18:31 | 29.04.2021 Categorie: Sport

Chişinău, 29 apr. /MOLDPRES/. Sportivii moldoveni care au ocupat locuri de frunte la competițiile europene și mondiale, desfășurate recent în Polonia și Egipt, au fost premiați astăzi cu diploma Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC), transmite MOLDPRES.

Diploma MECC a fost conferită sportivilor medaliați la Campionatul European de Lupte (Varșovia, Polonia): Medalia de aur - Irina Rîngaci (antrenor Petru Chiperi); Medalia de bronz - Maxim Saculțan  (antrenor Roman Dermenj); Medalia de bronz - Anastasia Nichita (antrenor Tudor Cîrlan); Medalia de bronz - Iulia Leorda (antrenor Andrei Chiperi).

De asemenea, a fost premiată Daria Cozorez (antrenor Anatolie Ahmadiev, antrenorul lotului Igor Untilă), care a luat Medalia de argint la Campionatul Mondial la Box de Tineret (Kielce, Polonia), precum şi Maria Cojocari (antrenor Olga Cojocari), medaliată cu bronz la Campionatul Mondial de Scrimă, rezervat juniorilor și cadeților (Cairo, Egipt).

„În spatele unei medalii stă multă muncă, disciplină și autodepășire. Datorită eforturilor depuse de dumneavoastră, în sălile de competiții sportive ale lumii a fost arborat drapelul și intonat Imnul de Stat al Republicii Moldova. Vă mulțumim pentru performanța și profesionalismul pe care le-ați demonstrat la nivel internațional ”, a declarat la festivitatea de premiere ministrul de resort Lilia Pogolşa.

Participarea sportivilor moldoveni în cadrul campionatelor sportive din Varșovia, Kielce și Cairo a fost posibilă datorită suportului financiar al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

foto: MECC 

img21003182

img21003182

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!