ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Republica Moldova va fi instituit un Registru de stat de evidență a Vaccinării împotriva COVID–19

19:56 | 29.04.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 29 apr. /MOLDPRES/. Membrii Cabinetului de miniștri au aprobat astăzi instituirea Registrului de stat de evidență a Vaccinării împotriva COVID–19 (RVC–19). Conform documentului, urmează a fi elaborat un sistem informațional automatizat care va conține informații despre pacienți privind vaccinarea împotriva Covid-19 și vaccinurile administrate, programarea pacienților pentru vaccinare și eliberarea certificatelor de vaccinare, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

„Este un lucru absolut necesar pentru țara noastă, mai ales că suntem în proces de vaccinare. Aprobarea și lansarea acestui proiect de Hotărâre este binevenită în situația în care avem nevoie de un sistem electronic de evidență a cetățenilor care au beneficiat de vaccin, atât pe teritoriul Republicii Moldova, dar trebuie să vedem și cum în mod tehnic includem cetățenii din afara țării noastre".

Acces la datele Registrului vor avea angajații MSMPS, ANSP, CNAM, prestatorii de servicii medicale, subdiviziunile de sănătate ale autorităților administrației publice locale, STISC, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră. Drept administrator al RVC-19 a fost desemnată instituția publică STISC.

Cu ajutorul Registrului, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră va asigura monitorizarea cetățenilor Republicii Moldova care sunt vaccinați împotriva COVID–19. Prin urmare, copiile certificatelor de vaccinare vor fi transmise spre supraveghere ANSP.

Registrul va fi înregistrat drept proprietate a statului, se va afla în posesia Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale și va fi deținut de Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

foto: Guvern

img21003185

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!