ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Membrii CNESP s-au întrunit în ședință

08:08 | 30.04.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 30 apr. /MOLDPRES/. Comisia Națională pentru Sănătate Publică s-a întrunit în ședință. Membrii CNESP au mandatat comisiile teritoriale să ia decizia de a institui stare de urgență în sănătate publică la nivel local în situația în care incidența cazurilor trece de 100 de infectări la 100 de mii de cetățeni, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

În continuare, se mențin măsurile de securitate epidemiologică instituite și aplicate pe perioada pandemiei. Așadar, rămâne a fi obligatorie purtarea măștilor de protecție în toate spațiile publice, respectarea igienei mâinilor și păstrarea distanței fizice de min. 1 metru între persoane.

Rămân în vigoare toate măsurile de trecere a frontierei de stat - cu prezentarea, la intrarea în țară, a testului PCR negativ la Covid-19 efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării, sau completarea fișei epidemiologice și respectarea celor două săptămâni de autoizolare.

Cât privește procesul educațional, acesta se va desfășura în baza scenariilor stabilite anterior de MECC. Însă, în localitățile în care se atestă gradul de alertă Cod Roșu, opțiunea de bază va fi instruirea la distanță, cu excepția instituțiilor de educație timpurie.  

În funcție de evoluția situației epidemiologice, măsurile urmează a fi ajustate de către Comisia națională extraordinară de sănătate publică.

foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!