ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Comunicat de presă al Poliției de Frontieră

09:04 | 30.04.2021 Categorie: Comunicate

Situația la frontieră, în ultimele 24 de ore (29 - 30 aprilie 2021)

Chişinău, 30 apr. /MOLDPRES/. În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 21 195 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 14 368 traversări persoane, dintre care 10 328 treceri la frontiera moldo-română, 1 982 treceri la frontiera cu Ucraina și 2 058 treceri aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în Republica Moldova) rămân a fi:

PTF Leușeni – 4 874 traversări persoane;

PTF Sculeni – 2 618 traversări persoane;

PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 2 058 traversări persoane;

PTF Giurgiulești-Galați – 1 115 traversări persoane;

PTF Cahul - 1 063 traversări persoane;

Toate punctele de trecere a frontierei activează în regim normal. PTF-urile deschise traficului transfrontalier pot fi urmărite pe harta interactivă: https://www.border.gov.md/harta-punctelor-de-trecere-ale-frontierei-de-stat.

Pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

- cinci persoane au încălcat regimul zonei frontierei de stat și cel al punctelor de trecere a frontierei;

- șase documente falsificate au fost depistate la controlul de frontieră;

- două cazuri de trafic ilegal de bunuri;

- patru persoane și un mijloc de transport au fost identificate cu consemna naționale;

- un cetățean străin a încălcat termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova.

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 21 195 persoane, fără a fi completate fișe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei de stat nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, rinoree, tuse seacă).

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 222 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

NOTĂ: Poliția de Frontieră în continuare activează la capacitate în vederea diminuării riscului de răspândire a infecției de tip nou Coronavirus, în special la punctele de trecere a frontierei de stat, dar și se respectă măsurile de protecție individuală a personalului din subordine.

Informații utile privind regulile de trecere a frontierei de stat: https://border.gov.md/conditii-de-calatorie

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!