ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Militarii în termen nu vor avea permisiunea să meargă acasă de Paște

08:58 | 30.04.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 30 apr. /MOLDPRES/. Ministerul Apărării a anunțat astăzi că perioada de carantină continuă în unitățile Armatei Naţionale, de aceea ostașii nu au permisiunea să meargă acasă, iar vizitele în unitatea militară sunt interzise, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în ultimul timp au parvenit tot mai multe solicitări din partea rudelor ostașilor în termen, care doresc să-i viziteze în timpul Sărbătorilor Pascale.

„În acest context, informăm că perioada de carantină continuă în unitățile Armatei Naţionale, de aceea ostașii nu au permisiunea să meargă acasă, iar vizitele în unitatea militară sunt interzise. Aceste restricții sunt impuse pentru protejarea sănătății soldaților şi pentru a preveni infectarea acestora cu COVID-19”, se mai spune în precizarea emisă de instituție.

Conducerea Ministerului precizează că soldații vor avea parte de o masă de sărbătoare tradițională. Ei vor participa la serviciul divin pe teritoriul unității, vor servi cozonac și vor ciocni ouă împreună cu camarazii lor.

foto: Ministerul Apărării

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!