ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Cehia, 10 mii de persoane au protestat împotriva președintelui Zeman

09:09 | 30.04.2021 Categorie: Externe

Praga, 30 apr. /MOLDPRES/. În Praga, capitala Cehiei, aproximativ 10.000 de persoane au protestat joi împotriva a ceea ce consideră că este o politică pro-rusă a președintelui Milos Zeman, informează MOLDPRES cu referire la DIGI24.

Protestatarii s-au adunat în piaţa Wenceslas din Praga, susţinând că politica președintelui Zeman împinge Cehia în brațele Rusiei. Participanții la acțiunea de protest au fost disciplinați și au păstrat distanțarea socială.

Președintele ceh Zeman vehiculează „aceleași povești ca și paginile de dezinformare şi propagandă rusești”, a declarat Benjamin Roll, şeful grupului „Un milion de momente pentru democraţie”. Tot el a subliniat că păstrarea în funcţie a președintelui Milos Zeman ar fi un „risc de securitate”.

În acest moment, relațiile dintre Cehia şi Rusia sunt la un nivel foarte scăzut. Săptămâna trecută, Praga a acuzat agenți secreți ruși că se află în spatele unei explozii la un depozit de muniții care a avut loc în 2014, acuzație pe care Moscova o neagă. Disputa a dus la expulzări de diplomați de ambele părți.

foto: stripes.com

img21003197

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!