ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Prim-ministru interimar, Aureliu Ciocoi, a participat la reuniunea șefilor de guverne ai țărilor UEE

13:40 | 30.04.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 30 apr. /MOLDPRES/. Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a participat astăzi, în format online, la reuniunea șefilor de guverne ai țărilor din Uniunea Economică Eurasiatică (UEE). În cadrul acestui aranjament regional, Republica Moldova are statut de observator, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Șeful Executivului a subliniat, în discursul său, interesul Republicii Moldova de a utiliza statutul de observator în cadrul acestui aranjament pentru impulsionarea relațiilor comercial-economice reciproc avantajoase cu statele membre ale UEE. Interesul respectiv este dictat inclusiv de faptul că piețele statelor UEE sunt deja tradiționale pentru mulți producători și exportatori moldoveni.

„În condițiile în care pentru al doilea an consecutiv omenirea suportă o criza sanitară devenită dezastruoasă, cooperarea, sprijinul reciproc și solidaritatea nu sunt doar importante, dar și  necesare în interacțiunea dintre națiunile noastre. Prin urmare, participarea Republicii Moldova ca observator în cadrul UEE vine să faciliteze creșterea eficienței legăturilor economice, pentru implementarea unui număr de proiecte comune de infrastructură, creșterea volumului comerțului reciproc, atragerea investițiilor în agricultură și digitalizarea  economiei", a menționat premierul.

Aureliu Ciocoi a declarat că, în ciuda tuturor provocărilor create de pandemie, Guvernul  dezvoltă măsuri optime de sprijinire a economiei interne și de depășire a crizei, îndreptându-și eforturile spre implementarea proiectelor de infrastructură, transport și logistică, dar și crearea a noi locuri de muncă.

În acest sens, șeful interimar al Guvernului a reiterat faptul că, anul trecut, în Republica Moldova a fost aprobat programul care prevede crearea a 18 platforme industriale multifuncționale, ceea ce ar permite atragerea investitorilor străini în țara noastră. Premierul a subliniat că, în prezent, în țara noastră sunt în curs de implementare 44 de proiecte pentru crearea și dezvoltarea platformelor industriale, iar pe întreaga perioadă de funcționare a parcurilor industriale existente, volumul investițiilor s-a ridicat la aproape 570 milioane de dolari, fiind create în acest fel peste 21.000 de locuri de muncă.

foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!