ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tezele semestriale pentru liceeni vor fi anulate

14:05 | 30.04.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 30 apr. /MOLDPRES/. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a anunțat astăzi că în toate instituțiile de învățământ cu clase liceale, indiferent de forma de activitate se anulează tezele semestriale din sesiunea de vară a anului de studii 2020-2021 și proba practică la disciplinele de studii specifice ariei curriculare Sport și Arte, comunică MOLDPRES.

Potrivit serviciului de presă al MECC, un ordin în acest sens a fost semnat la 29 aprilie de către ministrul Educației, Culturii și Cercetării Lilia Pogolșa.

Conform sursei citate, decizia a fost luată după consultările cu comunitatea educațională din țară, ținându-se cont de faptul că elevii claselor X-XI au fost antrenați, în mare parte,  în procesul educațional la distanță.

Drept urmare, media semestrială la disciplinele de studii din ciclul liceal, la care urmau să fie susținute teze semestriale în sesiunea de vară 2021, se vor calcula din media aritmetică a notelor curente, obținute pe parcursul semestrului II.

foto: 3dots.ro

img21003211

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!