ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării

18:29 | 30.04.2021 Categorie: Comunicate

Mesajul ministrului Educației, Culturii și Cercetării Lilia Pogolșa cu ocazia vacanței de Paști 

Chişinău, 30 apr. /MOLDPRES/. Stimată comunitate educațională!

Dragi elevi, manageri, profesori, educatori, stimați colegi!

În perioada 1-10 mai intrăm în vacanța de Paști.

Suntem într-o etapă în care ne dorim cu toții să avem mai multă liniște sufletească, siguranță, mai multă lumină în viața noastră și împăcare cu sine și cu cei din jur.

Chiar dacă ne-am fi dorit ca odată cu ridicarea stării de urgență să dispară și toate restricțiile, pandemia nu a luat sfârșit. Trebuie să fim la fel de vigilenți și să respectăm cu strictețe și în continuare regulile de protecție împotriva răspândirii virusului Covid -19, purtând masca de protecție, respectând igiena frecventă a mâinilor și limitarea contactului fizic cu alte persoane. Sărbătorile de Paști sunt sărbători de familie, de aceea vă îndemn să folosiți această ocazie pentru a fi alături de cei dragi, acasă. Aveți grijă de voi și de cei apropiați.

La fel de important este să respectați regulile antiincendiare și rutiere. Dragi colegi, amintiți-le copiilor despre toate normele de securitate, pentru a evita și alte circumstanțe de risc pentru viață și sănătate în perioada vacanței.

Vă rog să acordați atenție la pericolele de electrocutare, intoxicare cu produse alimentare, gaze și alte substanțe necunoscute, la evitarea cazurilor de violență în rândul minorilor și la multe alte situații care pot să apară în vacanță, când copiii își gestionează în mare parte de sine stătător timpul liber.

Stimați conducători ai instituțiilor de învățământ, vă recomand să instituiți în perioada vacanței un regim de lucru special pentru cadrele didactice, astfel încât să atrageți cu prezența fizică cel mult o treime din angajați.

Din numele meu personal, dar și al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, vreau să vă mulțumesc și cu această ocazie pentru munca și efortul imens pe care l-ați depus în această perioadă provocatoare și extenuantă pe alocuri. Vă admir dedicația și perseverența cu care ați continuat să activați, astfel ca procesul educațional din țara noastră să poată fi desfășurat, chiar și în actualele condiții.

Vă rog să aveți grijă de sănătatea Dumneavoastră. Sper că vacanța vă va ajuta să reveniți cu forțe noi și multă motivație pentru a finaliza cu succes acest an de studii.

Lilia POGOLȘA ministru al Educației, Culturii și Cercetării

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!