ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării

11:42 | 02.05.2021 Categorie: Comunicate

Mesaj de felicitare cu ocazia sărbătorilor de Paști 

Chişinău, 2 mai. /MOLDPRES/. Dragi pedagogi, oameni ai culturii, cercetători, sportivi și tineri! 

Stimați concetățeni!

Învierea Domnului este ziua care îmbracă haina adevărului și a bucuriei, este cea mai veche sărbătoare a creștinătății. Este ziua în care se naște speranța, iubirea și gândul bun. E ziua în care iertăm și dăruim. Sărbătoarea Sfintelor Paști este un binecuvântat prilej de regăsire la masa familiei.

Paştele a fost sărbătorit încă din epoca apostolică și este considerat de către creștini cea mai importantă sărbătoare din an, începutul și culmea tuturor sărbătorilor. Paștele semnifică trecerea noastră de la întuneric la lumină şi de la moarte la viaţă.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării împărtășește, în unitate cu Dumneavoastră, bucuria sărbătorilor pascale.

Fie ca Lumina Învierii Mântuitorului să vă inunde casa și să vă aducă numai armonie, fericire și iubire. Bucuria Sfintei Lumini pe care o primim să o transmitem celor din jur și în primul rând copiilor, prin dragoste și credință, prin tradiții strămoșești,  prin Hristos cel Înviat în fiecare dintre noi, cei transformați în fiecare zi, prin încercările și greutățile vieții.

Vă urăm sărbători luminoase alături de cei dragi!

Hristos a înviat!

Lilia POGOLȘA ministru al Educației, Culturii și Cercetării

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!