ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Comunicat de presă al Poliției de Frontieră

09:36 | 04.05.2021 Categorie: Comunicate

Situația la frontieră, în ultimele 24 de ore (03 - 04 mai 2021)

Chişinău, 4 mai. /MOLDPRES/. În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 12 847 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 5 463 traversări persoane, dintre care 3 058 treceri la frontiera moldo-română, 1 054 treceri la frontiera cu Ucraina și 1 351 treceri aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în Republica Moldova) rămân a fi:

PTF Leușeni – 1 884 traversări persoane;

PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 1 351 traversări persoane;

PTF Sculeni – 551 traversări persoane;

PTF Otaci - 238 traversări persoane;

PTF Giurgiulești-Galați – 221 traversări persoane;

Toate punctele de trecere a frontierei activează în regim normal. PTF-urile deschise traficului transfrontalier pot fi urmărite pe harta interactivă: https://www.border.gov.md/harta-punctelor-de-trecere-ale-frontierei-de-stat.

Pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

- cinci persoane au încălcat regimul zonei frontierei de stat și cel al punctelor de trecere a frontierei;

- o încălcare a regulilor de folosire a vinietei;

- 27 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76' al CC al RM);

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 12 847 persoane și completate 971 fișe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei de stat nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, rinoree, tuse seacă).

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 108 apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

NOTĂ: Poliția de Frontieră în continuare activează la capacitate în vederea diminuării riscului de răspândire a infecției de tip nou Coronavirus, în special la punctele de trecere a frontierei de stat, dar și se respectă măsurile de protecție individuală a personalului din subordine.

Informații utile privind regulile de trecere a frontierei de stat: https://border.gov.md/conditii-de-calatorie

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!