ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În primele patru luni ale anului curent, Fiscul a încasat peste 14,6 miliarde de lei la Bugetul național

10:31 | 04.05.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 4 mai. /MOLDPRES/. Încasările la Bugetul public național administrate de Serviciul Fiscal de Stat au constituit în 4 luni ale anului curent 14,6 miliarde de lei, ceea ce denotă o creștere cu peste 2,1 miliarde de lei sau cu 17,5% în raport cu perioada similară a anului precedent, transmite MOLDPRES.

Astfel, la Bugetul de stat s-au încasat 6,4 miliarde de lei, ceea ce constituie cu 1,2 miliarde de lei mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului 2020, sau o creștere de 22,8%. 

La Bugetele locale s-au înregistrat încasări în sumă de 1,5 miliarde de lei, ceea ce reprezintă cu 327,7 milioane de lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent sau cu 28,1%.

De asemenea, la Bugetul asigurărilor sociale de stat, în perioada menționată, s-au încasat 5,0 miliarde de lei, ceea ce constituie cu 479,4 milioane de lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent, sau o creștere de 10,6%.

În același timp, la Fondurile asigurărilor obligatorii de asistență medicală s-au acumulat 1,7 miliarde de lei, ceea ce constituie cu 171,0 milioane de lei mai mult în comparație cu perioada similară a anului 2020 sau cu 11,2%.

foto simbol

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!