ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste şase mii de persoane au avut nevoie de ambulanțe la Paști

09:57 | 05.05.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 5 mai. /MOLDPRES/. Peste şase mii de apeluri au parvenit, în perioada Sărbătorilor Pascale, la IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), pentru acordarea primului ajutor medical, transmite MOLDPRES.

Intervenția ambulanței a fost solicitată cel mai des pentru cetățenii cu urgențe cardiovasculare – 1120 de persoane, urmate de urgențele neurologice – 888 și urgențele traumatologice – 710 cazuri.

În primele zile ale lunii mai, Serviciul de Urgență a fost solicitat pentru 34 de persoane care au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma a 26 de accidente rutiere produse pe traseele țării. Ulterior, echipele de asistență medicală urgentă au transportat 29 de pacienți la spital.

„În seara zilei de 3 mai, în raionul Orhei, echipa PAMU Morozeni a asistat o naștere în condiții de prespital, care a decurs fără complicații. Pe lume a venit o fetiță sănătoasă de 2400 gr. După acordarea asistenței medicale urgente, atât lăuza, cât și nou-născutul, au fost transportați în stare satisfăcătoare în cadrul IMSP Spitalul Raional Orhei”, arată sursa citată.

În aceeași perioadă, echipele AMU au intervenit în opt cazuri de intoxicații cu alcool, cinci intoxicații cu medicamente și una cu ciuperci, precizează surse de la CNAMUP.

După acordarea primului ajutor medical, 2096 de pacienți, printre care 419 copii, au fost transportați la spitalele din țară pentru continuarea tratamentului în condiții de staționar.

foto: ambulanta.md

img21003265

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!