ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un bărbat din Cantemir a fost reținut de CNA pentru trafic de influență

13:02 | 05.05.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 5 mai. /MOLDPRES/. Un bărbat din Cantemir a fost reținut astăzi de ofițerii Direcției Generale Teritoriale (DGT) Sud a CNA și procurorii anticorupție, într-un dosar de trafic de influență. Acesta este
bănuit că ar fi promis unui alt bărbat să-l ajute să obțină permisul de conducere, categoria B, transmite MOLDPRES.

Potrivit informației Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), acesta ar fi pretins de la denunțător opt sute de euro pentru a-l ajuta să-şi perfecteze actele de conducere la categoria B, susţinând că ar avea influenţă asupra unor funcţionari ai Secției de Înmatriculare a Transportului și Calificare a Conducătorilor Auto din Cahul. Pentru a fortifica probatoriul, ofiterii DGT Sud au descins cu percheziții la domiciliul bănuitului.

„În cadrul acţiunilor de urmărire penală, banii au fost depistați la domiciliul bănuitului, într-o carte, precum  și o sumă de 9140 de euro, proveniența cărora urmează să fie stabilită. Bărbatul a fost reţinut de ofițerii DGT Sud a CNA şi plasat în izolator pentru 72 de ore. Pe acest caz a fost iniţiată o anchetă pentru trafic de
influenţă, iar dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă de la 2 la 7 ani de detenţie sau amendă penală”, conform sursei citate.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!