ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Orașele Fălești şi Florești vor elabora programe de revitalizare urbană

13:13 | 05.05.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 5 mai. /MOLDPRES/. Orașele Fălești şi Florești vor elabora Programe de revitalizare urbană (PRU) datorită inițierii unei noi cooperări dintre Fundaţia poloneză Solidarity Fund PL Moldova şi Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, transmite MOLDPRES.

Cele două localități vor fi susținute de orașele Bălți, Edineț, Soroca și Sângerei, implicate anterior în acest proces, care urmează să-și actualizeze Programele de revitalizare urbană, pentru a fi în concordanță cu noile circumstanțe, inclusiv cu prevederile Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și cu experiența acumulată de orașe. În prezent, ADR Nord oferă asistență tehnică pentru orașele Florești și Fălești în procesul de elaborare a PRU.

În procesul de revitalizare urbană în Regiunea de Dezvoltare Nord au fost implicate orașele Bălți, Edineț, Ocnița, Soroca – din anul 2018, și orașele Drochia și Sângerei – din anul 2019.

În Republica Moldova, procesul de revitalizare urbană a fost inițiat în anul 2017 de către Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, cu suportul Ministerului Fondurilor pentru Dezvoltare și Politică Regională al Republicii Polone, în cooperare cu Solidarity Fund PL în Moldova.

foto simbol

img21003272

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!