ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O profesoară din Comrat a elaborat un curs de predare inovativă

14:24 | 05.05.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 5 mai. /MOLDPRES/. Doctorul în pedagogie Tatiana Velicova, conferențiar la Universitatea de Stat din Comrat, a inițiat și dezvoltat un curs complet de E-teaching, destinat cadrelor didactice din regiunea de sud a țării. Ideea inovativă a fost implementată datorită unui proiect câștigat în cadrul programului „UTeach”, realizat cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și al Suediei, în cadrul proiectului Tekwill, implementat de Asociația Națională a Companiilor din domeniul TIC (tehnologia informației), transmite MOLDPRES.

În perioada mai 2020 – februarie 2021, profesorii care desfășoară activități didactice la Facultăţile de economie, agrar-turistică, de cultură națională și de drept de la Universitatea din Comrat au fost instruiți în baza manualului metodologic de E-teaching, dezvoltând abilități de a introduce cu succes noile tehnologii IT în procesul educațional alături de studenți. Totodată, în cadrul proiectului E-teaching, alți 95 de profesori au participat la patru webinare tematice.

„Aptitudinile și competențele viitorilor specialiști de a se integra și de a avea succes în secolul inovațiilor sunt dezvoltate inclusiv de pe băncile universităților, iar cadrele didactice au rol semnificativ în acest proces. Mai mult, pandemia globală și restricțiile din ultimul an au modificat procesul educațional tradițional, iar studierea online a devenit o nouă normalitate. Din acest motiv, mi-am dorit să inițiez acest curs pentru ca instrumentele de predare inovativă și modernă să fie adoptate în procesul de predare de un număr mare de cadre didactic”, a afirmat Tatiana Velicova.

Pe durata cursului, profesorii au testat mai multe platforme de învățare, unde au desprins cele mai bune practici în utilizarea diferitor instrumente interactive.

În prezent, un alt grup din 43 de persoane, care au exprimat interesul și s-au înregistrat, participă la un nou curs de E-teaching, care se desfășoară în perioada aprilie-mai 2021. Participanții sunt profesori de licee, colegii și școli profesionale din Comrat, Ceadâr-Lunga și Vulcănești, precum și trei profesori din Ucraina.

foto: qubo.md  

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!