ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Draghi anunță că Italia va avea propriul pașaport de vaccinare

14:23 | 05.05.2021 Categorie: Externe

Roma, 5 mai. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Italiei, Mario Draghi, a îndemnat toţi străinii să îşi rezerve vacanțele de vară în Italia întrucât ţara va avea propriul pașaport verde, potrivit Mediafax, preluat de digi24.ro și MOLDPRES.

Prim-ministrul a spus că Uniunea Europeană va introduce un paşaport verde până la mijlocul lunii iunie. Acesta va facilita călătoriile internaţionale pentru cei care au fost vaccinaţi, sunt negativi în urma testul RT PCR sau ar putea dovedi că s-au recuperat recent din COVID-19.

El a spus însă că Italia, care generează aproximativ 13% din producţia sa economică din turism, va avea propriul paşaport verde gata până la jumătatea acestei luni.

„La mijlocul lunii mai, turiştii pot avea permisul italian, aşa că a sosit momentul să vă rezervaţi vacanţele în Italia”, a adăugat el.

Călătoriile între regiunile italiene au fost strict restricţionate pentru o mare parte a anului pentru a combate virusul. Dar, cu numărul de cazuri în scădere, guvernul speră să atragă turişti în această vară cu aşa-numitele paşapoarte de vaccin.

foto: wantedinrome.com

img21003276

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!