ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cimitirul din Comrat va fi studiat într-un proiect științific

11:52 | 07.05.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 7 mai. /MOLDPRES/. Un proiect care prevede studierea necropolei din Comrat a fost elaborat şi lansat de către Centrul științific şi de cercetare „Maria Marunevici” din UTA Gagauz-Yeri, la inițiativa unui grup de voluntari, transmite MOLDPRES cu referire la presa regională.

Ideea acestui proiect a fost determinată de interesul localnicilor care vor să afle informații despre mormintele vechi. „Este un proiect important şi necesar. Am văzut în internet câteva publicații despre mormintele de la cimitirul din Comrat şi am decis că această inițiativă trebuie abordată la nivel profesional”, a explicat pentru gagauzinfo.md. Irina Constantinova, directorul Centrului „Maria Marunevici”. 

Din grupul de cercetători fac parte specialiști din autonomia găgăuză, colaboratori ai Academiei de Științe a Moldovei, voluntari. „Locuitorii din Comrat vor afla unde şi care din rudele lor sunt înhumate în cimitirul din oraş. În prezent aceasta este o problemă – multe morminte sunt anonime. Totodată, vrem să aflăm ce personalităţi renumite sunt înmormântate aici, ca să le imortalizăm numele, introducându-i în istoria locală”, a afirmat unul din voluntari.

Pentru început va fi cercetat un teren pe care se află peste 60 de morminte, iar datele urmează să fie incluse într-o bază electronică.

foto: Wikipedia

img21003322

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!