ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 60 la sută din personalul medical din UTA Gagauz-Yeri a fost vaccinat

12:20 | 07.05.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 7 mai. /MOLDPRES/. Evoluția situației epidemice și desfășurarea procesului de vaccinare a lucrătorilor medicali împotriva COVID-19, altor grupuri de risc, au fost principalele subiecte discutate astăzi de guvernatorul UTA Gagauz-Yeri, Irina Vlah, care s-a întâlnit cu un grup de conducători de instituții medicale din autonomie, transmite MOLDPRES.

Potrivit datelor managerilor din domeniu, la ziua de astăzi, 61,3% dintre angajații sistemului sănătății din regiune au primit vaccinul împotriva noului coronavirus. În ultimele două zile, 1 403 persoane au fost vaccinate, or, per total au fost imunizate 1912 persoane. „Starea persoanelor vaccinate este bună. Reacții adverse serioase nu au fost identificate”, conform medicilor.

Totodată, participanții la ședință s-au pronunțat pentru necesitatea derulării unei campanii naționale de vaccinare mai intensivă, pentru a putea renunța la restricțiile sanitare și a intra într-o zonă mai predictibilă pentru realizarea activităților economice.

”Vaccinarea este alegerea personală a fiecărui om. Medicii pot doar recomanda și pot încerca să convingă oamenii să accepte vaccinarea – alte instrumente nu avem. Acum e important ca țara să dispună de un număr suficient de doze de vaccin și, despre vaccin și despre vaccinare să vorbească numai medicii, dar nu politicienii și tot genul de experți. Îndemnăm presa să ia o atitudine maxim responsabilă față de vaccinuri și vaccinare. Oricum, atunci când ne îmbolnăvim mergem la medic și nu la politicieni sau jurnaliști. Haideți să nu împiedicăm medicii să-și facă munca și așa complicată. Să nu-i împiedicăm să salveze rudele și apropiații noștri”, a spus Irina Vlah în cadrul  ședinței.

În ultimele 24 de ore, în autonomia găgăuză au fost depistate zece cazuri noi de infectare cu COVID-19. Până la ziua de astăzi, în regiune au fost înregistrate 6749 de persoane infectate. La data de 6 mai, în centrele de COVID din UTA Gagauz-Yeri erau internați 64 de pacienţi, dintre care 56 au virusul confirmat.

foto: gagauzia.md

img21003323

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!