ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alegătorii pot declara noul loc de ședere unde vor vota

13:29 | 07.05.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 7 mai. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) a anunțat astăzi că alegătorii pot depune cereri privind declararea locului nou de ședere, unde vor vota la alegerile anticipate, transmite MOLDPRES. 

Potrivit CEC, pentru a putea vota la o altă secție de votare decât conform domiciliului sau reședinței valabile, alegătorul va depune o declarație de ședere la autoritatea administrației publice locale din localitatea unde dorește să voteze.

Prin această procedură, alegătorul va fi înscris în lista electorală a secției de votare conform locului de ședere declarat și își va putea exercita dreptul la vot la secția de votare respectivă.

„Declarația, împreună cu actul de identitate în copie atașat, se vor depune personal până la data de 10 iunie inclusiv. La depunerea declarației, alegătorul va prezenta actul de identitate în original pentru confirmare. Declarațiile depuse pentru scrutinele anterioare nu mai sunt valabile”, indică CEC.

Alegerile parlamentare anticipate vor avea loc pe 11 iulie 2021.

foto: CEC

img21003324

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!