ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Republica Moldova va începe etapa a treia de vaccinare anti-COVID-19

16:28 | 07.05.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 7 mai. /MOLDPRES/. Membrii Comitetului Național de Coordonare a Imunizării s-au întrunit astăzi în ședință pentru a analiza posibilitatea lansării etapei a treia de imunizare împotriva COVID-19, informează MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în urma discuțiilor, membrii Comitetului au menționat necesitatea lansării graduale și organizate a noilor contigente pentru vaccinare, conform Planului Național de Imunizare împotriva COVID-19. Astfel, pe data de 11 mai, odată cu lansarea platformei naționale de înregistrare la vaccinare, vor fi aprobate noile contigente care urmează să fie vaccinate împotriva COVID-19.

La momentul actual, continuă prima și a doua etapă de vaccinare, care presupune imunizarea lucrătorilor medicali, persoanelor cu vârsta de peste 60 ani, cu comorbidități și celor cu vârsta cuprinsă între 18-60 ani, care au comorbidități pentru care infecția COVID-19 prezintă un risc sporit de a face forme grave și chiar deces.

Până în prezent, în Republica Moldova au fost recepționate circa 685 mii de doze de vaccin împotriva COVID-19. La data de 6 mai, prima doză de vaccin au primit-o în jur 150 mii de persoane, a doua – peste 21 de mii. Astăzi este așteptat un nou lot de 100.800 de doze de vaccin anticovid, donate Republicii Moldova de către România. 

 

img21003329

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!