ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Elevii au revenit la ore

10:16 | 11.05.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 11 mai. /MOLDPRES/. Elevii din clasele primare, gimnaziale și liceale au revenit astăzi la ore, după ce au avut o vacanța de Paști de zece zile, transmite MOLDPRES.

Tot de astăzi, în municipiul Chişinău, precum şi în alte localități ale țării, Comisiile teritoriale de sănătate publică au dispus începerea cu prezența fizică a procesului educațional pentru toţi elevii din clasele I-XII din instituțiile de învățământ primar, secundar şi special. La fel, învăţământul în Centrele extrașcolare, Școlile sportive şi activitatea extrașcolară în instituțiile de învățământ primar şi secundar din municipiul Chişinău se organizează cu prezență fizică. De asemenea, se permite desfășurarea competițiilor sportive în aer liber, fără spectatori, precum şi activitatea centrelor de tineret din municipiul Chișinău cu prezența fizică a unui număr maxim de 20 tineri.

Următoarea vacanță pentru elevi este cea de vară, care va începe la 31 mai, după încheierea anului de studii. Ulterior, elevii din clasele a IX-a și a XII-a vor trebui să susțină examene de absolvire a gimnaziului și liceului. 

Ministerul Educației îndeamnă elevii claselor absolvente să se pregătească pentru susținerea examenelor naționale de absolvire, sesiunea 2021. „Atât programele de examen, cât și testele aplicate pe parcursul anilor 2010 – 2020, sunt publicate pe site-ul Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare și pot fi accesate de către toți factorii interesați, la adresa: https://ance.gov.md/, acestea fiind un suport substanțial în vederea pregătirii de examenele naționale de absolvire”, indică Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC).

Perioada vacanțelor elevilor în anul de studii 2020-2021 a fost stabilită de MECC în planul-cadru pentru învățământul primar, gimnazial și liceal.

În instituțiile de învățământ din țară învață peste trei sute de mii de elevi.

foto: ziarulnostru.info

img21003367

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!