ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei sectoare de drum din Telenești şi Rezina vor fi renovate

12:10 | 11.05.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 11 mai. /MOLDPRES/. Pe trei sectoare de drum din raioanele Telenești și Rezina, parte a Coridorului 10, în această primăvară au demarat lucrări de îmbunătățire şi renovare, transmite MOLDPRES.

Proiectul privind reabilitarea segmentelor de drum, cu o lungime totală de 36,5 km, prevede reconstrucția și ranforsarea îmbrăcămintei rutiere existente, construcția a 21 de pavilioane auto de așteptare a transportului public şi a peste 1600 m de trotuar, supralărgirea terasamentului pe unele sectoare de drum, instalarea a peste 1700 de indicatoare rutiere noi, reparația și construcția a 36 de podețe.

Potrivit lui Veaceslav Potop, director general interimar al Administrației de Stat a Drumurilor (ASD), organizarea șantierului de construcție și lucrările executate pentru moment sunt conforme planului. În prezent, pe sectoarele de drum ce traversează localitățile Chiștelnița, Scorțeni din raionul Telenești și Meșeni, Ignăței, Peciște, Pripiceni-Răzești, Pripiceni-Curchi, Trifești din raionul Rezina, se desfășoară lucrări la terasamente, de defrișare și așternere a straturilor de bază.

Contractul privind îmbunătățirea tronsoanelor a fost încheiat cu o companie din Turcia la începutul lunii septembrie a anului 2020, iar lucrările propriu-zise au demarat la sfârșitul lunii martie a anului curent. Proiectul are o valoare de peste 364 milioane de lei, bani alocați din împrumutul oferit de Banca Mondială în cadrul „Programului de Îmbunătățire a Drumurilor locale”.

foto: ASD

img21003377

img21003377

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!