ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

În Republica Moldova a fost lansată etapa a treia de vaccinare anti-COVID

12:38 | 11.05.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 11 mai. /MOLDPRES/. Membrii Comitetului Național de Coordonare a Imunizării au aprobat astăzi contigentele de persoane din etapa a treia de vaccinare împotriva COVID-19, care urmează să fie imunizate începând cu ziua de astăzi, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, etapa a treia de vaccinare a populației generale va începe cu imunizarea persoanelor care își desfășoară activitatea în următoarele domenii: procesare, distribuire și comercializare a alimentelor de bază (panificație, lactate, carne, fructe și legume); uzine de apă, epurare, transport și distribuție apă; centrale electrice, producție și transport curent electric; unități de producție, transport și distribuție gaze; unități de producție, transport și distribuție medicamente și dispozitive medicale; transport de persoane și mărfuri. Tot în etapa a treia vor fi vaccinați și angajații serviciului de telecomunicații speciale, radio și televiziune națională; lucrătorii din hoteluri și restaurante; frizerii și angajații din centrele de întreținere corporală; lucrătorii din domeniul teatral; angajații băncilor, personalul poștal, reprezentanții cultelor religioase. La fel, vor fi imunizați și membrii de familie a persoanelor din colectivitățile menționate.

Conform sursei citate, concomitent, continuă prima și a doua etapă de vaccinare, care presupune imunizarea lucrătorilor medicali, persoanelor cu vârsta de peste 60 ani, celor cu comorbidități și cu vârsta cuprinsă între 18-60 ani, care au comorbidități și pentru care infecția COVID-19 prezintă un risc sporit de a face forme grave și chiar deces.

Autoritățile anunță că, în următoarea perioadă, vor fi deschise mai multe Centre de vaccinare la nivel național. Astăzi, urmează să fie inaugurat Centru de vaccinare la Bălți, iar în următoarele zile se preconizează organizarea altui Centru în cadrul C.I.E. „Moldexpo”.

Până în prezent, în țara noastră au fost vaccinate 185.292 de persoane.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!