ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 5800 de cetățeni au solicitat ambulanța în zilele de odihnă

09:05 | 12.05.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 12 mai. /MOLDPRES/. În perioada 8-10 mai, la Departamentul Dispecerizare al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au fost înregistrate 5856 de solicitări pentru acordarea asistenței medicale de urgență, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Centrului, în această perioadă au sunat cel mai des pentru ajutor persoanele cu urgențe cardiovasculare – 1198 de solicitări, urmate de cele respiratorii – 844 și neurologice – 779 de solicitări.

Timp 72 de ore, 650 de cetățeni cu diverse traumatisme au beneficiat de primul ajutor medical la etapa de prespital. Echipele AMU au fost solicitate în cazul a 17 accidente rutiere, în urma cărora au suferit 21 de persoane, printre care opt minori.

În perioada menționată, 24 de persoane cu urgențe toxice au solicitat Serviciul de Urgență. Medicii de pe ambulanță au intervenit pentru a acorda primul ajutor pentru 10 persoane care s-au intoxicat cu medicamente și pentru șapte care au suferit intoxicații cu alcool.

foto: ambulanta.md

img21003396

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!