ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La 14 mai, CEC va începe recepționarea documentelor concurenților electorali

11:04 | 12.05.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 12 mai. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală va începe recepționarea actelor pentru înregistrarea concurenților electorali la data de 14 mai, transmite MOLDPRES.

Membrii Comisiei Electorale Centrale au stabilit în ședința de astăzi data la care va începe recepționarea actelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Astfel, acest proces va începe în data de 14 mai și va dura până la 11 iunie inclusiv.

În aceeași perioadă, vor putea fi depuse și documentele pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților independenți la funcția de deputat.

Candidații vor trebui să prezinte între 2000 și 2500 de semnături în favoarea lor, iar numărul de semnături pentru candidatele femei este de două ori mai mic.

img21003404

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!