ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Consolidarea relațiilor bilaterale dintre R. Moldova și Marea Britanie a fost discutată la Chişinău

15:31 | 12.05.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 12 mai. /MOLDPRES/. Consolidarea relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a fost discutată astăzi în cadrul unei întrevederi dintre șeful statului, Maia Sandu, și ministrul britanic pentru Vecinătatea Europeană, Wendy Morton. La finalul întrevederii, Maia Sandu, a anunțat că cele 458 de mii de lire sterline, confiscate de la Luca Filat, vor fi restituite Republicii Moldova și vor fi redirecționate către persoanele cu dizabilități severe, comunică MOLDPRES.

Președintele a menționat că, în cadrul întrevederii, a fost convenită modalitatea de întoarcere a celor circa 11,5 milioane de lei confiscate de la fiul lui Vlad Filat, care vor fi folosite pentru susținerea persoanelor cu dizabilități severe. „Am decis ca resursele financiare confiscate să fie redirecționate către Agenția Națională de Asistență Socială din Moldova, pentru finanțarea Serviciului social de asistent personal pentru persoanele cu dizabilități severe”, a opinat Sandu.

Ea a adăugat că autoritățile britanice vor susține un proiect de consultanță în lupta cu corupția din Republica Moldova.

La rândul său, Wendy Morton a menționat că Regatul Unit este foarte interesat de situația politică de la Chișinău și va sprijini autoritățile în lupta cu corupția.

Ministrul britanic pentru Vecinătatea Europeană, Wendy Morton, se află într-o vizită oficială de două zile la Chișinău.

img21003416

img21003416

img21003416

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!