ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul britanic își reconfirmă sprijinul pentru agenda de reforme și demersul de luptă anticorupție a președintelui Maia Sandu

16:34 | 12.05.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 12 mai. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu ministrul britanic pentru Vecinătatea Europeană, Wendy Morton, care se află într-o vizită oficială de două zile la Chișinău. Părțile au făcut un schimb de opinii despre situația pandemică și politică din țara noastră, și au discutat agenda de reforme, pentru care Republica Moldova are nevoie și de ajutorul Regatului Unit, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

„Mulțumim guvernului britanic pentru sprijinul generos oferit în combaterea efectelor pandemiei - contribuția pentru asigurarea cu vaccin a Republicii Moldova în cadrul platformei COVAX și asigurarea sistemului medical cu echipamente de protecție și utilaje medicale pentru tratarea pacienților de Covid”, a spus șefa statului. 

De asemenea, președintele Maia Sandu și ministrul Wendy Morton au discutat despre evoluția relațiilor bilaterale în contextul post-Brexit, situația din regiune, dar și procesul de recuperare a banilor scoși ilegal din țara noastră. „Am decis, împreună, ca resursele financiare confiscate de la cetățeanul Luca Filat să fie redirecționate către Agenția Națională de Asistență Socială din Moldova, pentru finanțarea serviciului social de asistent personal pentru persoanele cu dizabilități severe. Vom continua demersurile de recuperare și returnare a banilor scoși din Republica Moldova ilegal în Regatul Unit și în alte țări”, a menționat Maia Sandu.

La rândul său, ministrul britanic pentru Vecinătatea Europeană, Wendy Morton, a reconfirmat sprijinul Guvernului britanic pentru agenda de reforme și demersul de luptă anticorupție a președintelui Maia Sandu și a încurajat consolidarea și intensificarea legăturilor politice, economice și de securitate dintre țările noastre.

foto: Președinție 

img21003421

img21003421

img21003421

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!