ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Subiecte de actualitate în sfera drepturilor omului au fost discutate în cadrul unei ședințe de lucru la Guvern

14:16 | 13.05.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 mai. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul în exercițiu Olga Cebotari a convocat astăzi într-o ședință de lucru consultativă, în format de videoconferință, reprezentanții instituțiilor național de profil din componența grupului de lucru pentru drepturile omului din partea Chișinăului, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Discuțiile purtate în cadrul ședinței au vizat un spectru larg de subiecte de pe agenda procesului de negocieri ce vizează activitatea grupurilor de lucru de profil, cu participarea experților de pe ambele maluri ale Nistrului, precum și teme actuale din domeniul drepturilor omului.

În intervenția sa, viceprim-ministrul în exercițiu a accentuat importanța revigorării activității grupurilor de lucru pentru drepturile omului, cu abordarea problemelor de rezonanță și identificarea căilor de soluționare a acestora, în contextul unei pauze de aproape un an de la ultima reuniune a experților sectoriali (22 mai 2020) și a faptului că asigurarea protecției drepturilor și libertăților inalienabile ale locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului reprezintă un obiectiv strategic al Guvernului Republicii Moldova.

În regim de comunicare interinstituțională urmează a fi convenite subiectele de discuții relevante, ce vor fi propuse pe agenda următoarei ședințe comune a grupurilor de lucru pentru drepturile omului.

foto: Biroul de reintegrare

img21003438

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!