ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Israel, ciocnirile dintre iudei și adepții mișcării islamiste Hamas devin tot mai violente

14:51 | 13.05.2021 Categorie: Externe

Tel Aviv, 13 mai. /MOLDPRES/. Ministrul apărării al Israelului, Benny Gantz, a ordonat o "întărire masivă" a forţelor de securitate în oraşele mixte israeliene, unde convieţuiesc evrei şi arabi, pentru a combate violenţele din ultimele zile, relatează MOLDPRES cu referire la DIGI24.

Ciocnirile etnice au izbucnit în oraşele iudeo-arabe din Israel de la declanşarea la 10 mai a ostilităţilor între Israel şi mişcarea islamistă Hamas, aflată la putere în Fâşia Gaza.

Într-o suburbie a orașului Tel Aviv, tensiunea a sporit între tinerii arabi şi grupuri de evrei, cu ciocniri, maşini incendiate, lansări de pietre şi de cocteiluri Molotov. Aceste violenţe l-au determinat pe premierul israelian Benjamin Netanyahu să declare acolo "starea de urgenţă".

Mai multe oraşe mixte din nordul Israelului, mai ales Acra (Akko), sunt şi ele scena unor violenţe.

foto: asiatimes.com

img21003439

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!