ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene

16:46 | 13.05.2021 Categorie: Comunicate

Precizări de presă în legătură cu un grup de moldoveni aflați în Nepal

Chişinău, 13 mai. /MOLDPRES/. Urmare a aplicării unor măsuri suplimentare pe plan intern în Nepal cauzate de răspândirea covid-19 în această țară, inclusiv suspendarea până la data de 31 mai a zborurilor internaționale, reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene au fost contactați de un grup de 26 de cetățeni ai Republicii Moldova, care se află în Nepal.

Ministerul evaluează diferite posibilități de evacuare a cetățenilor Republicii Moldova aflați în Nepal și întoarcere a acestora în țară, menținând, totodată, comunicarea directă cu aceștia.

MAEIE monitorizează informațiile privind noile restricții aplicate în alte state, precum și are activat Centrul de Apel la care cetățenii pot semnala ministerului informații despre alți cetățeni aflați în situații dificile, la numărul de telefon: +373 22 788 722.

Ministerul reiterează pe această cale recomandările adresate cetățenilor moldoveni, de a consulta alertele de călătorie actualizate săptămânal, vineri, și care sunt disponibile la compartimentul „Călătorește în siguranță: MAEIE explică restricțiile de călătorie" și de a evita călătoriile neesențiale în zonele afectate de răspândirea noului coronavirus și restricțiile impuse în consecință de autorități.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!