ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenția Franceză de Dezvoltare a identificat ADR Sud ca un potențial promotor de proiecte

10:45 | 14.05.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 14 mai. /MOLDPRES/. Agenția Franceză de Dezvoltare (AFD), în urma unei misiuni exploratorii în Republica Moldova, desfășurată în această primăvară, a identificat Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud drept un potențial promotor de proiecte, transmite MOLDPRES.

Reprezentanții celor două instituții de dezvoltare au avut recent o întrunire online, în cadrul căreia au discutat posibilitățile de cooperare.

Reprezentantul AFD, Manguy Fabien, a menționat că „Agenția Franceză de Dezvoltare și autoritățile franceze, împreună cu cele din Republica Moldova, urmează să decidă în viitorul apropiat asupra unui acord interguvernamental între cele două țări, rezultatul căruia va fi cunoscut la finele anului curent”, conform ADR Sud.

Agenția Franceză pentru Dezvoltare este o organizație a Guvernului de la Paris, care finanțează proiecte durabile  în țările în curs de dezvoltare.

Până în prezent, ADR Sud a implementat şi este în curs de derulare a mai multor proiecte de dezvoltare regională, susținute de Uniunea Europeană, Guvernul Germaniei, KfW, iar pentru moment se discută propunerile lansate de Agenția Japoneză de Cooperare Internațională în contextul Programului de Cooperare Tehnică pentru anul fiscal nipon 2021. Totodată, o serie de programe sunt în cadrul Apelului pe Listă de selectare a proiectelor prioritare de dezvoltare regională cu finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională.

foto simbol

img21003464

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!