ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Lituania va oferi Republicii Moldova 11 mii de doze de vaccin anti-COVID

09:17 | 15.05.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 15 mai. /MOLDPRES/. În timpul vizitei președintelui lituanian, Gitanas Nauseda, la Chișinău, Guvernul de la Vilnius a decis să ofere Republicii Moldova 11 mii de doze de vaccin anti-COVID, ajutor pentru combaterea pandemiei, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

„În numele cetățenilor țării noastre, i-am mulțumit domnului Președinte și Guvernului lituanian pentru acest gest frumos de solidaritate”, a spus Maia Sandu.

Pe finalul vizitei, președinții Maia Sandu și Gitanas Nauseda au sădit câte un puiet de mesteacăn la Grădina Botanică din Chișinău, în semn de prietenie și dorință de consolidare a relațiilor bilaterale.

„Astfel am consemnat istoria bogată a relațiilor dintre țările noastre și dorința de a consolida parteneriatul dintre Lituania și Moldova. Sper că planurile de cooperare dintre țările noastre vor prinde rădăcini adânci și vor da roade mulți ani înainte. Ačiū, Lietuva!”, a spus președintele Maia Sandu.

Președintele Republicii Lituania, Gitanas Nauseda, a efectuat o vizită oficială în Republica Moldova la invitația Maiei Sandu. Aceasta este prima vizită a unui șef de stat lituanian în țara noastră în ultimii șase ani.

foto: presedintie.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!