ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ion Ceban: “Agenții economici care nu vor respecta documentația tehnică vor fi trecuți pe o listă neagră”

11:27 | 17.05.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 17 mai. /MOLDPRES/. Primăria municipiului Chișinău va supraveghea renovarea celor șase stadioane de pe teritoriul instituțiilor de învățământ din oraș, iar agenții economici care nu vor efectua lucrări de calitate nu vor mai fi admiși să participe la licitațiile municipale, transmite MOLDPRES.

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a declarat astăzi, în cadrul ședinței serviciilor primăriei, că agenții economici care nu vor executa lucrări de calitate la renovarea celor șase stadioane de la școlile din oraș, vor fi puși pe lista neagră. „Rugați agenții economici să nu-și facă de cap. O să vă punem să reperați din cont propriu toate neconformitățile. Agenții economici care dau dovadă de iresponsabilitate vor fi trecuți pe lista neagră”, a spus Ceban.

În același timp, edilul a cerut responsabililor de la Direcția locativ-comunală, Apă-Canal Chișinău și Exdrupo, dar și responsabililor de la preturi, să se implice în respectarea termenilor de executare a lucrărilor atunci când este vorba de reparația unei străzi, trotuar, parc municipal, a lucrărilor de pe teritoriul unor instituții de învățământ. „Dacă agenții economici vor face lucrări anapoda, atunci municipalitatea va avea grijă ca aceștia să nu mai poată participa la alte licitații în municipiul Chișinău. Faceți lucrul responsabil și corect”, a declarat Ion Ceban.

Primăria municipiului Chișinău va cheltui în 2021 peste 600 de milioane de lei pentru reparația străzilor din oraș. Alte 104 milioane de lei din bugetul municipal sunt prevăzute pentru reparația trotuarelor de pe șase străzi: Dacia, Decebal, Calea Ieșilor, Șciusev, Alba Iulia, Hâncești, M. Kogălniceanu și A. Mateevici.

foto: facebook.com/Ion.Ceban.public/photos/

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!