ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Cahul a fost reluat obiceiul horelor de duminică

12:29 | 17.05.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 17 mai. /MOLDPRES/. În municipiul Cahul a fost reluat obiceiul horelor publice, organizate tradițional în Piața Horelor din centrul localităţii. Prima reprezentație după pandemie a avut loc ieri, cu un număr redus de spectatori, transmite MOLDPRES.

„De 34 de ani, după Postul Paștelui, la Cahul, în fiecare duminică se dansează în Piața Horelor. S-a cântat și s-a dansat și ieri, în cadrul evenimentului "Mândră-i hora la Cahul", dar numai în fața părinților, bunicilor și prietenilor artiștilor Palatului de Cultură "Nicolae Botgros", potrivit Primăriei municipiului.

Administrația locală susţine că, deocamdată, situația epidemiologică nu permite să fie adunați toți doritorii din oraș şi oaspeţii localităţii, „cum se făcea în timpurile bune”.

Totodată, Primăria a dat asigurări că din moment ce starea de lucruri va permite, „Horele ca la Cahul” vor reveni în forță, devenind principalul eveniment duminical al localităţii care i-a dus faima în ţară şi peste hotare.

foto: Primăria Cahul

img21003512

img21003512

img21003512

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!