ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Reparația traseului Hâncești-Giurgiulești va fi finalizată în 2023

15:07 | 17.05.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 17 mai. /MOLDPRES/. Conducerea Administrației de Stat a Drumurilor (ASD) a evaluat astăzi împreună cu antreprenorul din Turcia implementarea contractului privind reabilitarea a 83 km din drumul național R34 Hâncești – Leova – Cahul – Giurgiulești. Părțile au estimat că proiectul se preconizează a fi finalizat la începutul anului 2023, transmite MOLDPRES.

Potrivit ASD, în prezent, pe tronsonul ce traversează raioanele Hâncești, Leova și Cantemir sunt efectuate lucrări la terasamente, de defrișare, forare pentru piloți și pregătire a șantierului. Antreprenorul își asumă angajamentul să finalizeze integral lucrările de reabilitare către sfârșitul lunii februarie a anului 2023.

Proiectul privind reabilitarea traseului național R34 include reconstrucția sistemului rutier existent, reabilitarea a nouă poduri și a 57 de podețe tubulare, amenajarea stațiilor de așteptare a transportului public și restabilirea iluminatului stradal în localități.

Contractul are o valoare totală de peste 56 de milioane de euro, bani acordați prin împrumut de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

foto: ASD 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!