ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Cahul şi Ungheni a fost lansat un nou program de granturi

11:43 | 18.05.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 18 mai. /MOLDPRES/. Un nou program de granturi, în valoare totală de 700 de mii de euro, destinat întreprinderilor, start-up-urilor și inițiativelor de antreprenoriat social, a fost lansat astăzi în regiunile Cahul și Ungheni. Asistența financiară este acordată de Uniunea Europeană în cadrul Programului EU4Moldova: Regiuni-cheie, finanțat de UE și implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), transmite MOLDPRES.

 „Această nouă rundă de granturi pentru susținerea întreprinderilor mici şi mijlocii va contribui la îmbunătățirea calității vieții oamenilor din regiunile Cahul și Ungheni. Va sprijini antreprenorii să obţină noi investiții și să își extindă afacerile. Astfel, vor fi create noi locuri de muncă, vor spori veniturile angajaților şi promovate, deopotrivă, principiile economiei verzi. Acest lucru este posibil datorită asistenței UE de aproape 23 de milioane de euro acordată Programului EU4Moldova: Regiuni-cheie pentru a stimula dezvoltarea economică incluzivă, ecologică, inteligentă și durabilă”, a explicat ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko.  

26 de companii din regiunile cheie Ungheni și Cahul vor primi în acest an granturi în valoare de 15-30 de mii de euro fiecare. Acesta este al doilea apel de finanțare pentru sectorul privat lansat de Programul EU4Moldova: Regiuni-cheie, primul fiind desfășurat în 2020. Atunci, 28 de întreprinderi, start-up-uri și inițiative de antreprenoriat social au beneficiat de asistență din fonduri europene.

Asistența financiară va putea fi utilizată pentru achiziționarea de echipamente, bunuri, lucrări și servicii în scopul dezvoltării afacerii, promovării modelelor de economie circulară, creării de noi locuri de muncă, sporirii atractivității regiunilor-cheie pentru noi investiții. Programul de granturi va fi însoțit și de activități de mentorat și instruiri gratuite pentru a stimula cultura antreprenorială a regiunilor cheie.

foto: PNUD

img21003538

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!