ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

BERD a preluat operatorul portului Giurgiulești

09:51 | 19.05.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 19 mai. /MOLDPRES/. Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a achiziționat în întregime capitalul grupului de companii Danube Logistics (Danube Logistics Group). Astfel, BERD a devenit singurul beneficiar efectiv al Portului Internaţional Liber Giurgiulești, transmite MOLDPRES.

Potrivit Băncii, prin această achiziție, BERD își propune să promoveze continuarea funcționării și dezvoltării cu succes a Portului Internațional Liber Giurgiulești și va încerca să atragă investitori pentru a sprijini și dezvolta în continuare portul. BERD a sprijinit construcția și exploatarea Portului Internațional Liber Giurgiulești din 1995, iar în 2013 a înlocuit Credit Suisse ca beneficiar economic primar al funcționării portului, în urma refinanțării datoriilor restante ale Danube Logistics către Credit Suisse.

„În calitate de proprietar al portului, BERD speră ca în viitorul apropiat, pentru a susține și impulsiona dezvoltarea economică a Republicii Moldova, să fie îndeplinite toate obligațiile investiționale restante prevăzute în Acordul de Investiții din 2004 dintre Republica Moldova și dezvoltatorii de atunci ai portului”, conform sursei citate.

BERD este deținută de 69 de țări, inclusiv Republica Moldova, UE și BEI. Cu investiții totale de 1,4 miliarde de euro, BERD este cel mai mare investitor străin din ţara noastră.

foto: twitter.com

img21003556

img21003556

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!