ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

România este în continuare principala țară de destinație a exportului moldovenesc

11:46 | 19.05.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 19 mai. /MOLDPRES/. Exporturile de mărfuri ale Republicii Moldova destinate țărilor Uniunii Europene au totalizat, în perioada ianuarie – martie curent, 439,3 milioane de dolari, deținând o pondere de 61,6% din totalul exporturilor, transmite MOLDPRES.

Biroul Național de Statistică a prezentat astăzi date referitoare la structura și destinația exportului moldovenesc. Astfel, cea mai mare parte a destinației exporturilor se realizează în statele Uniunii Europene, aceasta deținând o pondere de 61,6% din totalul exporturilor.

Exporturile de mărfuri destinate țărilor CSI, în ianuarie-martie 2021, au avut o cotă de 15,7% în total exporturi și o valoare de 112,0 milioane de dolari SUA.

Potrivit datelor statistice, România este principala destinație a produselor moldovenești cu o cotă de 25,7% din total exporturi, urmată de Germania (10,0%), Turcia (9,6%), Federația Rusă (9,3%), Italia (5,7%), Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord (5,3%), Polonia (3,9%) și Ucraina (3,2%).

foto: agrobiznes.md

img21003563

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!