ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autorităţile au verificat achitarea vinietei de către șoferii cu mașini înmatriculate în străinătate

18:31 | 19.05.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 19 mai. /MOLDPRES/. Administrația de Stat a Drumurilor (ASD), Inspectoratul Național de Securitate Publică (INSP) al Inspectoratului General al Poliției și Echipele mobile ale Serviciului Vamal au verificat respectarea achitării vinietei de către conducătorii auto, care dețin autoturisme înmatriculate în străinătate, precum și corectitudinea procurării acesteia, transmite MOLDPRES.

Angajații INSP, în calitate de agenți constatatori, au întocmit astăzi cinci procese-verbale și au aplicat amenzi de până la 4500 de lei șoferilor care nu au achitat vinieta.

„De la începutul anului 2021, deținătorii autovehiculelor și remorcilor atașate la acestea, înregistrate peste hotarele țării, au procurat circa 151 de mii de viniete cu o sumă totală de peste 34 de milioane de lei. Scopul acțiunilor comune desfășurate este depistarea eficientă și documentarea mijloacelor de transport pentru care nu a fost achitată vinieta și identificarea conducătorilor auto, care au încălcat prevederile Regulamentului circulației rutiere”, indică ASD.

foto: ASD

img21003581

img21003581

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!