ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Camera de Comerț şi Universitatea de Stat au semnat un Acord de cooperare

11:14 | 20.05.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 20 mai. /MOLDPRES/. Camera de Comerț și Industrie (CCI) și Universitatea de Stat din Moldova (USM) au semnat astăzi un Acord de cooperare. Documentul prevede susținerea și promovarea tinerilor specialiști, transmite MOLDPRES.

„Memorandumul semnat astăzi ne propune mai multe obiective pe care urmează să le promovăm împreună cu colegii de la USM. Este vorba despre pregătirea cadrelor, formarea continuă în cadrul companiilor autohtone, realizarea stagiilor de practică în întreprinderile din ţară. La fel, ne propunem să avem o colaborare în ceea ce ţine de stabilirea standardelor de calificare, observatorul pieței muncii ş.a.”, a declarat la evenimentul de semnare a acordului Sergiu Harea, președintele CCI.

„Printre prioritățile noastre este şi apropierea de piața muncii. Totodată, suntem împotriva bifării unor acorduri de dragul semnării şi ne dorim realmente să întreprindem activități care să fie o foaie de parcurs în perioada ce urmează. Sunt sigur că vom reuși pentru că CCI este un partener strategic al Universității de Stat, acest lucru fiind demonstrat pe parcursul anilor”, a relevat rectorul USM, Igor Şarov.

Mai multe universități din Republica Moldova, printre care şi USM, sunt membri ai CCI. La fel, unele instituții sunt şi membri fondatori, odată cu adoptarea în 1999 a Legii cu privire la Camera de Comerț şi Industrie.

În prezent, USM este cea mai mare universitate din ţară, cu peste zece mii de studenți.

img21003601

img21003601

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!