ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

România și Republica Moldova vor avea competiții de fotbal comune pentru categoria de vârstă 7-12 ani

15:20 | 20.05.2021 Categorie: Sport

Chişinău, 20 mai. /MOLDPRES/. Federațiile de Fotbal din România și Republica Moldova planifică organizarea, din toamna anului 2021, unor competiții comune de fotbal pentru categoria de vârstă 7-12 ani, transmite MOLDPRES.

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat pentru presa sportivă de peste Prut că a discutat cu șeful Federației Moldovenești de Fotbal, Leonid Oleinicenco, despre unirea unor competiții de juniori. "Din toamna anului 2021, FRF și FMF planifică derularea unor competiții comune de copii și juniori. Astfel, la categoria de vârstă 7-12 ani, se pregătește un concept nou de competiții la nivel de școli între România și Moldova. La fel, din programul de acțiuni comune face parte și competiția Cupa Satelor, la fel pentru juniorii U13. La nivelul Asociațiilor raionale s-a discutat despre posibilitatea organizării unei competiții comune între selecționatele raioanelor cu cele județene”, a declarat Burleanu.

Federația Moldovenească de Fotbal a anunțat recent că o delegație a Federației Române de Fotbal, în frunte cu președintele Răzvan Burleanu, a efectuat o vizită de lucru în țara noastră. Potrivit informației prezentate de forul sportiv moldovenesc, discuțiile au avut loc în perspectiva consolidării parteneriatului dintre federațiile de fotbal din Moldova și România și stabilirea a noi proiecte de colaborare la nivel de asociații regionale. Cei doi președinți au efectuat mai multe vizite și întrevederi în diferite localități din Republica Moldova. 

foto: fmf.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!